|
|
Laat de bonen 3 uur in koud water weken (Bonen in blik kan je direkt gebruiken ).
Doe ze daarna in een kookpot, bedek ze met koud water.
Voeg de blokjes visbouillon, de look, het kruidentuiltje en de peper er aan toe.
Breng aan de kook en laat gedurende 1 uur op een zacht vuurtje
sudderen.
Maak de sardientjes schoon, verwijder graat en kop, spoel ze .
Leg de sardientjes in een schotel, besprenkel ze met het sap van één citroen en twee limoenen en met wat olijfolie.
Voeg zout en peper toe en bestrooi met fijngesnipperde dille.
Laat 30 minuten in de koelkast staan.
Laat de nog warme bonen uitlekken, besprenkel ze met de rest van het citroensap en met een beetje olijfolie.
Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in tweeën.
Rol de sardientjes op.
Verdeel de bonen over de borden en leg er de blokjes paprika, tomaat en opgerolde sardientjes op.
Wat kaasblokjes in olie van Philadelphia erover strooien.
Bestrooi met dille.
Met dank aan Micmac |