laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vanilleroom-ijs
  ingrediënten:
    6 dooiers op kamertemperatuur
130 gr ultrafijne suiker
1/2 liter volle melk
140 gr room 40 % vet (goed gekoeld)
1 vanillestok
  bereiding:
    Breng de melk, samen met 45 gr suiker en de in schuine stukken geknipte vanillestok aan de kook ,neem van het vuur, mix een 20 sec. en laat 10 min trekken.
Klop de dooiers heel even los en voeg dan de overige 80 gr suiker toe; roer even goed door (zonder echt op te kloppen) en laat ook 10 min staan (suiker op te lossen)
Roer mengsel dooiers/suiker nog eens goed door en voeg er de melk bij (door een zeef om de stukjes vanillestok uit te halen)
plaats het geheel terug op een matig vuur en verwarm al roerend tot 85° (dan gaan de eigelen binden)
Neem van het vuur weg en voeg de gekoelde room toe (gekoeld om te voorkomen dat de bereiding doorwarmt)
Mixen en in een koudwaterbad zo snel mogelijk koud roeren
Je maakt dit best een dag op voorhand zodat de samenstelling kan "rijpen".
Turbineren en genieten.
Smakelijk.

Met dank aan Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats