barbecuedessert |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
- 2 grote appelen (bv. Jonagold, golden..)
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels suiker
- kaneel
- 4 sneden cake (voorverpakt of zelfgebakken)
- sap van 1/4 citroen
- 4 eetlepels Amaretto of calvados (of voor kinderen rodebessensiroop)
- 4 vellen aluminiumfolie (ongeveer 30 op 30 cm)
- voor de afwerking vanilleroomijs |
|
bereiding: |
|
|
enkele uren vooraf:
- smeer op het midden van elk vel aluminiumfolie wat boter
- leg er een in sneetjes gesneden halve appel op en bestrooi met wat kaneel en 1 eetlepel suiker. Sprenkel er ook wat citroensap over.
- schik er dan een snede cake op die u besprenkelt met 1 eetlepel amaretto, calvados of rodebessensiroop.
- vouw de papillot dicht.
op het laatste moment
Leg de papillotten gedurende 10 min. op de grill (die hoeft niet meer heet te zijn).
Papillot openmaken en serveren met een bolletje vanille-ijs.
Eet smakelijk! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|