laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sliptong met komkommersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 sliptongen
alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet
1 komkommer
3 bosuitjes
sap van een halve citroen
zout, versgemalen peper
4 eetlepels bloem
4 eetlepels vloeibare margarine
125 ml crème fraîche
1/2 fijngehakte dille
  bereiding:
    Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar.
Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door.
Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.
Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats