|
|
|
Mediterrane tomatensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
800 gr rijpe tomaten
1 middelgrote ajuin, in vieren gesneden
1 stengel bleekselderij
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
4,5 dl kippenbouillon
4 eetlepels tomatenpuree
50 gr vermicelli
eventueel zout (indien geen bouillonblokje gebruikt) en peper
verse koriander of peterselie als garnering |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie en bak de tomaten, ajuin, bleekselderij en look 40 à 45 min afgedekt op een laag vuur tot ze erg zacht zijn. Schud de pan af en toe heen en weer tegen het aanbranden;
Pureer het mengsel tot een gladde massa:
Roer de bouillon en tomatenpuree erdoor en breng alles aan de kook. Voeg de vermicelli toe en laat de soep gedurende 8 minuten pruttelen, of tot de vermicelli gaar is. Roer af en toe tot op de bodem opdat de vermicelli niet zou aankleven;
Breng de soep op smaak, bestrooi met koriander of peterselie en serveer warm.
Dit recept komt uit: “Cholesterol- en vetarm koken” |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|