laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cakerol gevuld met chocoladepudding
  ingrediënten:
    voor de cake:

125 gr suiker
4 eieren gescheiden
75 gr bloem
50 gr maïzena
1 gr bakpoeder (halve afgestreken theelepel)
2-3 el heet water
1 zakje vanillesuiker

Voor de vulling:
1 pakje puddingpoeder vanille
250 gr boter
100 gr pure chocolade
300 ml melk
  bereiding:
    Klop de eidooiers met het hete water tot een schuimig papje. Voeg dan terwijl je doorklopt de 2/3 van de suiker met het zakje vanillesuiker toe. Klop tot het een crèmeachtige massa is. Klop dan de eiwitten bijna stijf en voeg hierna terwijl je blijft kloppen de rest van de suiker toe. Klop het goed stijf. Schep de eiwitten op de eigeel crème en zeef hierboven de bloem, maïzena en bakpoeder. Schep alles door elkaar, vooral niet roeren!!
Strijk het dan uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat (ongeveer 32-45 cm) en laat het 1 cm dik. Zet het in een voorverwarmde oven van 220-225 graden en bak hem ongeveer een kwartier.
Maak ondertussen de crème. Meng de puddingpoeder met de suiker en 6 el melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Als deze kookt het puddingmengsel toevoegen en nog een aantal keer aan de kook brengen. Doe dan de chocolade en 50 gr boter erbij en laat dit op laag vuur smelten. Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen in de koelkast (wel steeds blijven roeren!!). Mix de boter tot een soort crème en voeg daaraan de afgekoelde pudding toe. Mix dit goed tot je een mooie crème hebt.
Haal de cake uit de oven en draai hem om op een ander vel bakpapier. Verwijder de bovenste laag bakpapier. Bestrijk de cake met 2/3 deel van de crème en rol hem op. Bestrijk dan de buitenkant met de crème en maak hier strepen in met een vork zodat het een boomstam lijkt.

Smakelijk !!!!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats