Wortelsoep met fontina en kaneel |
|
ingrediënten: |
|
|
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
800 gr wortelen, grofgehakt
snuifje gemalen kaneel
400 ml groentebouillon
5 el mascarpone
60 gr geraspte fontinakaas
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de wortelen
en kaneel toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er de groentebouillon
bij en breng aan de kook. Laat de groenten gaarkoken. Mix de soep glad en
roer er de mascarpone onder. Kruid met peper en zout. Giet de soep in
vuurvaste borden of kommetjes. Strooi er de fontina over. Zet onder een
hete grill tot de kaas gesmolten is.
Serveer meteen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|