|
|
Reduceer de bouillon, de Noilly Prat en twee dl room tot een mooie saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijdt de kipfilets van elkaar los. Sla ze zo plat mogelijk.
Bak de champgnons aan in een eetlepel boter, voeg het teentje fijngeneden knoflook toe. Voeg 1 dl room toe en laat in de koekepan inkoken tot bijna al het vocht gereduceerd is. Voeg af en toe een scheutje bouillon toe en laat weer inkoken. Pureer de champignons tot een gladde massa. Voeg zout, peper, nootmuskaat, een eetlepel peterselie en een beetje cayennepeper toe.
Maak de cantharellen schoon.
Besmeer de kipfilets met de champgnonpuree. Rol de filets over de lengte op en rol ze zo stevig mogelijk in de huishoudfolie. Stoom de ingepakte kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar. Bak ondertussen de cantharellen in een eetlepel boter en breng op smaak met zout en peper.
Haal de kipfilets uit de huishoudfolie en snijdt ze in plakjes van een cm.
Giet een sauslepel saus op een warm bord. Stapel een kipfilet mooi op in de saus en leg er wat gebakken cantharellen omheen. Bestrooi met wat peterselie.
Inplaats van cantharellen kan je ook gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken. Week dan de paddestoelen vooraf zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing.
Serveer met bijvoorbeeld wat peultjes of gele courgette. |