laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofschotel met worteltjes en kalkoen
  ingrediënten:
    voor 1 persoon:

200 gr worteltjes
100 gr kalkoenfilet
10 gr boter of margarine
250 gr krielaardappeltjes voorgekookt
1/2 dl droge witte wijn
1 eetl gembersiroop
1/2 groentebouillon tablet
1/2 theel maïzena
Zout en peper
  bereiding:
    Snijd de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes en de kalkoenfilet in blokjes.

Verhit de boter en bak de kalkoenfilet rondom mooi bruin en bestrooi met zout en peper, schep de wortel en de aardappeltjes erdoor en bak ze ± 2 min mee. Voeg de witte wijn, gembersiroop en het bouillon tablet toe en laat het geheel ± 10 min zachtjes stoven, schep regelmatig om.

Roer de maïzena met een beetje koud water tot een glad papje, roer dat door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats