laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Preiroomsoep met gedroogde ham
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:
3 preistengels
1/2 stengel witte selder
200 gr uien
200 gr gedroogde ham
1 l kipbouillon
1/4 l room
50 gr boter
50 gr bloem
eventueel een balletje boter en bloem (roux) om te binden
peper en zout
  bereiding:
    Maak de groenten schoon. Snijd de prei en selder in dunne reepjes, de ui in minidobbelsteentjes
Laat de groenten in een ruime kookpan in boter stoven zonder te kleuren. Houd een greepje apart prei apart voor de versiering.
Strooi wat bloem over de groentesnippers in de hete kookpan, meng goed. Overgiet dan met de bouillon, strooi peper en zout.
Laat de groenten op een zacht vuur gaar worden en maal ze vervolgens met een mixer fijn, bind indien nodig met wat roux en laat dan even doorkoken.
Snijd de gedroogde ham in kleine vierkantjes en werp ze in de kookpan bij de hete soep.
Voeg, net voor het opdienen de room toe, strooi nog wat peper, maar wees zuinig met het zout.
Versier de soep met de apart gehouden preireepjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats