Kalfslever met Rodenbach |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 g kalfslever
boter
2 grote zoete uien
1 flesje Rodenbach
1 dl kalfsfond
bloem
verse tijm en rozemarijn
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de uien in halve ringen en fruit ze glazig in een flinke klont boter. Doe er een takje tijm en rozemarijn bij en blus met de helft van het bier. Laat een klein half uurtje heel rustig sudderen.
Kruid intussen de lever met peper en zout en haal het vlees door bloem. Bak krokant in hete boter en zorg ervoor dat het vlees binnenin sappig blijft.
Houd het vlees warm en blus de pan met de rest van het bier en de kalfsfond. Laat inkoken tot sausdikte en giet door een zeef. Werk de saus af met enkele klontjes koude boter en breng op smaak met peper en zout.
Serveer het vlees op de uien en werk af met de saus.
Serveer met een gekookt aardappeltje en tuinkers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|