|
|
|
Gebakken kabeljauwfilet met witloof en mosterd |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
300 g kabeljauwfilet (Alternatief: roodbaars, nijlbaars, tilapia, koolvis)
2 eetlepels bloem
4 struikjes witloof (ca. 400 g)
50 g boter
sap van een halve citroen
125 ml crème fraîche
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel gembersiroop (uit een potje gember)
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Snij de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem. Maak de struikjes witloof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.
Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in ca. 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder aluminiumfolie.
Bak de reepjes witloof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten beetgaar. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door. Schep het witloof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilet erop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|