laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mihoensalade met garnalen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
Saus:
5 cl vissaus
3 el rijstazijn
het sap van 1 limoen
1 kleine Thaise peper, ontpit en fijngehakt
1 knof-lookteentje, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1 el suiker

100 g mihoen
2 worteltjes, geraspt
1/2 komkommer, geraspt
6 jonge uitjes, fijngesneden
1 el olijfolie
350 g reuzegarnalen, gepeld en ontdarmd

muntblaadjes
basilicumblaadjes
1/2 bosje koriander, fijngehakt
  bereiding:
    Voor de saus:
meng de vissaus, de rijstazijn, het limoensap, de peper, de look, de gember en de suiker in een pannetje. Zet even aan de kant.
Verwarm de grill voor.
Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en bewaar.
Meng de worteltjes, de komkommer en de jonge uitjes met 1 el saus. Bewaar in de koelkast.
Grill de garnalen in de olie gedurende 2 min. langs de ene kant en 1 min. langs de andere.
Verdeel de groentjes en de noedels over de borden.
Garneer met muntblaadjes en basilicum. Werk af met de garnalen en dien op met de saus.
Versier met een takje koriander.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats