 |
|
 |
Mihoensalade met garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
Saus:
5 cl vissaus
3 el rijstazijn
het sap van 1 limoen
1 kleine Thaise peper, ontpit en fijngehakt
1 knof-lookteentje, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1 el suiker
100 g mihoen
2 worteltjes, geraspt
1/2 komkommer, geraspt
6 jonge uitjes, fijngesneden
1 el olijfolie
350 g reuzegarnalen, gepeld en ontdarmd
muntblaadjes
basilicumblaadjes
1/2 bosje koriander, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Voor de saus:
meng de vissaus, de rijstazijn, het limoensap, de peper, de look, de gember en de suiker in een pannetje. Zet even aan de kant.
Verwarm de grill voor.
Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en bewaar.
Meng de worteltjes, de komkommer en de jonge uitjes met 1 el saus. Bewaar in de koelkast.
Grill de garnalen in de olie gedurende 2 min. langs de ene kant en 1 min. langs de andere.
Verdeel de groentjes en de noedels over de borden.
Garneer met muntblaadjes en basilicum. Werk af met de garnalen en dien op met de saus.
Versier met een takje koriander. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|