Zürcher geschnetzeltes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 g kalfsvlees
Zout
Peper
2 el olie (bijvoorbeeld olijfolie)
Boter
1 normale ui
200 g champignons
1 el meel
een kwart fles (goedkope) witte wijn
4 dl room
Peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het kalfsvlees in kleine stukjes (geschnetzeltes). Daarna vermengen met een zout en peper.
Maak de olie heet en braad het gesneden kalfsvlees kort in de olie. Zet het vlees met het olie/vochtmengsel apart
Neem de boter en braadt de in halve ringen gesneden ui aan.
Voeg de in plakjes gesneden champignons erbij.
Strooi het meel er overheen en braadt het kort aan.
Voeg de witte wijn toe en kook het in tot het vocht indikt (ongeveer 1/3 tot de helft van de originele hoeveelheid)
Doe het braadvocht van het vlees en de room erbij en kook het in tot de gewenste dikte
Voeg het vlees toe (niet meer koken) en voeg vlak voor het serveren de gehakte peterselie erbij.
Dien op met met Rösti |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|