|
|
|
Asperges met verse kreeft en mosterdsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 gram witte asperges,
- 15 gram zout
- 750 gram groene asperges
- 15 gram zout
- 2 kreeften van circa 750 gram
- 5 dl mayonaise
- 5 dl witte wijn
- 2 theelepeltjes Dijon-mosterd
- witte peper uit de molen
- en nog wat zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Schil de asperges
Bereiding:
Vul een flinke ketel half met water, en breng het aan de kook, voeg er een flinke scheut witte wijn aan toe, strooi er wat vers gemalen peper en zout in en kook de kreeften er in. Na 20 min. zijn ze gaar.
Kook en blancheer de witte en de groene asperges apart.
Verdun de mayonaise met wat witte wijn en roer er de Dijon-mosterd doorheen.
Halveer de kreeft, leg op elk bord een halve kreeft en leg er de asperges bij. Schep wat van de mosterdsaus over de kreeft. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|