laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ardeens gebraad met champagnesaus en aardappelsouf
  ingrediënten:
    Ardeens gebraad met champagnesaus en aardappelsoufflé

Voor 4 personen:
75g boter,
1kg ardeens gebraad,
1ui,
21/2dl droge schuimwijn,
1 bakje champignons,
sap van 1 citroen,
1 doosje room,
wat marjolein of provencaalse kruiden.
Een scheutje water,
4 stronkjes witloof,
2 tomaten,
200g boontjes,
4 sneden gerookt spek.
Voor de aardappelsoufflé: 1kg aardappelen, ¼ l melk, 50g boter, 1 ei, kruiden
  bereiding:
    Laat de boter lichtbruin kleuren. Breng er het vlees in en bak bruin aan alle zijden. Kruiden met peper en een beetje marjolein. (geen zout). Als het vlees bruin is, de klein gesneden ui er bij voegen. Blussen met schuimwijn en verder laten gaar worden op een zacht vuurtje met gesloten deksel.

Stoof ondertussen de champignons in wat boter, kruiden en wat citroensap. (afgedekt).

Als het vlees gaar is, haal het uit de pan en snijd het in fijne plakjes, warm houden.
Giet het sap van de champignons, bij de jus van het vlees en breng nog een dl water bij. Dik op met wat maïzena, kruid naar smaak met peper en zout en marjolein. Werk af met wat room.

Het witloof reinigen en stoven in een pan, kruiden met peper, zout en gebeurlijk wat nootmuskaat.

Tomaat in twee snijden, provencaalse kruiden erop strooien en in een voorverwarmde oven 10min bakken.

Voor de soufflé:
De aardappelen schillen, wassen, daarna koken met zout totdat ze goed gaar zijn. Afgieten en ze even laten staan tot ze goed droog zijn. Pureer ze zonder klontjes. Roer de eierdooier (het mogen er ook 2 zijn), gesmolten boter en dan de melk er doorheen. Breng de puree op smaak en laat hem afkoelen. Smeer ovenvaste cocottes in met gesmolten boter. Als de puree koud is, slaan we de eiwitten met een snufje zout op tot een stevige massa en spatelen dit door de puree. Vul de cocottes met een spuitzak tot max. 80% en zet ze dan op een bakplaat. Zet ze dan ca. 20-25 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden C. totdat ze goudbruin zijn. Oven niet openen anders slaan ze neer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats