 |
|
 |
Kip met garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
Het koude voorgerecht bestaat uit gevulde kiprolletjes op een bedje van veldsla.
Omdat de kipfilet gevuld wordt met onder andere garnalen, kunt u dit gerecht makkelijk combineren met zowel een gevogelte- als een vismenu.
voor 4 personen:
8 plakjes kipfilet (vleeswaren)
125 gram garnalen (diepvries)
1 theelepel dille (gedroogd)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
enkele druppels tabasco
40 gram veldsla
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel water
2 theelepels bieslook (diepvries)
1 theelepel peterselie (diepvries) |
|
bereiding: |
|
|
Laat de garnalen ruim van tevoren ontdooien en dep ze droog. Maak de veldsla schoon. Was en droog de sla.
Meng in een kommetje de mayonaise, tomatenketchup, tabasco en dille goed door elkaar.
Roer ten slotte de garnalen erdoor.
Schep een deel van de garnalensalade op een plakje kipfilet, net onder het midden. Rol de kipfilet voorzichtig op.
Maak de dressing door olijfolie, water, bieslook en peterselie goed door elkaar te mengen.
Verdeel de veldsla over 4 bordjes en besprenkel die met de dressing. Rangschik op elk bordje 2 kiprolletjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|