laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Penne met Hollandse garnalen
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
200 g Hollandse garnalen
250 g penne rigate
1 ui
2 tenen knoflook
8 Tasty Tom tomaatjes of Romaatjes
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  bereiding:
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12
minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de
tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook
zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse
kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten
zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze
eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet
de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met
saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en bieslook erover.

Tip:
Vervang de Hollandse garnalen door bijvoorbeeld tijgergarnalen en laat
de garnalen in de tomatensaus warm worden. Geef de tomatensaus een
bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een
theelepel kaneel door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats