laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktballetjes met pruimen en abrikozen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

peper
zout
1 ei
2 teentjes knoflook
1 theel. gemberpoeder
500 g rundergehakt
2 eetl. zonnebloemolie
1 theel. kaneelpoeder
200 g gedroogde pruimen zonder pit
150 g gedroogde abrikozen
2 eetl. honing
4 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
allesbinder of maïzena
  bereiding:
    Meng peper, zout, ei, geperste teentjes knoflook en gemberpoeder door het gehakt. Vorm er gehaktballetjes van zo groot als een golfbal. Bereiding: Bak de gehaktballetjes rondom bruin in de hete zonnebloemolie in een hapjespan of braadpan. Voeg kaneelpoeder, pruimen, abrikozen, honing en vleesbouillon toe en stoof zachtjes 20 minuten. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena. Serveer er kikkererwten of gele rijst (rijst met saffraanpoeder of kurkuma of kant-en-klaar gele rijst) bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats