laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaastaart
  ingrediënten:
    voor het deeg:
100gr beschuit (10 stuks)
50 gr boter
25 gr suiker

voor de vulling :
500 gr magere platte kaas
100gr suiker
geraspte schil van l citroen
sap van 1 citroen
5 eierdooiers
5 eiwitten
1 theelepel zout
  bereiding:
    De beschuiten met deegrol fijnmaken
Beschuitkruim in een grote kom doen.
De boter laten uitsmelten en toevoegen, evenals de suiker toevoegen
Springvorm met doorsnee van 24 cm beboteren. Het deegje erin doen en gladstrijken.
De suiker, citroenschil, citroensap, zure room en eierdooiers bij de platte kaas doen , krachtig kloppen tot alles goed vermengd is.
De eiwitten oploppen met een snufje zout (zeer stijf)
De eiwitten voorzichtig door de massa mengen
In de springvorm doen en op de middelste richel van de voorverwarmde oven plaatsen.


Baktijd : op 160° gedurende 75 minuten bakken, oven niet opendoen,

taart uit de vorm halen en omgekeerd laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats