|
|
|
Macaronikroketten |
|
ingrediënten: |
|
|
ca. 8 stuks:
- 75 g macaroni
- 250 ml melk
- 60 g vetstof
- 75 g bloem
- 1 ei
- 50 g gemalen gruyère
- 100 g ham
- peper, zout, muskaatnoot |
|
bereiding: |
|
|
1. Breek de macaroni in stukjes van ca. 2 cm en kook hem beetgaar.
2. Snijd de ham in fijne stukjes.
3. Maak met de bloem en de vetstof een roux. Leng aan met de melk (bechamelsaus).
Kruiden met peper zout muskaatnoot.
4. Voeg kaas, ham en macaroni erbij. Goed mengen (eventueel terug op een zacht vuur
eventjes verwarmen).
5. Bestrooi een snijplank met bloem en stort daarop het mengsel. Uitstrijken met een
paletmes tot een rechthoekige plak van ca. 1,5 cm dikte.
6. Laat gedurende ca. 2 u afkoelen.
7. Verdeel in 8 stukken en vorm er kroketten (schijven) van.
8. Haal de kroketten door wat losgeklopt eiwit en wentel ze daarna in paneermeel. Laat ze
nog een nacht rusten.
9. Bak de kroketten in frietvet tot ze mooi bruin zijn (op 180°C). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|