|
|
|
Visschelp |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
120 ml visbouillon
100 ml witte wijn (droge)
100 ml room
20 g bloem
15 g vetstof
ketchup
peper, zout,cayennepeper
1 kleine ui (gesnipperd)
8 champignons (in julienne)
4 stukjes witte visfilet (zeewolf, zeeduivel, leng, gestoomd)
8 mosselen (gekookt)
8 scampi (gepeld, gechatreerd en gestoomd)
40 g gemalen kaas |
|
bereiding: |
|
|
De ui en de champignons stoven in een weinig vetstof. Opzij zetten.
Maak met de bloem en de vetstof een roux. Leng de roux aan met visbouillon, witte wijn en
room. Voeg een beetje ketchup toe en breng op smaak met peper, zout,cayennepeper.
Leg in de schelpen een lepel van het ui-champignonmengsel.
Verdeel alle vis over de schelpen. Eventueel kruiden.
Schep de vissaus over de vis.
Laat even afkoelen en bestrooi met gemalen kaas.
Plaats ca. 15 min. in de hete oven of laat gratineren onder de grill. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|