|  |   |  | 			
				
					| Scampi in kerrieroom met appel |  
					|  | ingrediënten: |  
					|  |  | Voor 4 personen: 24 rauwe scampi (maat 26/30)
 1 appel (kwarten in plakjes gesneden, garnituur)
 suiker
 olijfolie
 boter
 tuinkers
 4 kerstomaatjes
 
 De saus:
 400 ml visfumet
 150 ml room
 2 tn knoflook (geperst)
 2 elp bloem
 1 wortel (brunoise)
 1 ui (gesnipperd)
 1/4 prei (brunoise)
 1 appel (brunoise)
 olijfolie
 1 klp kerriepoeder
 peper, zout
 |  
					|  | bereiding: |  
					|  |  | De saus: Ui, look, wortel en prei aanstoven in olijfolie. Bestrooien met kerriepoeder en bloem.
 Laten drogen.
 Aanlengen met de visfumet en zachtjes laten koken (onder deksel) tot de groenten gaar zijn.
 Mixen.
 Brunoise van appel toevoegen en enkele minuten laten meekoken.
 Zeven en afwerken met room. Op smaak brengen met peper, zout.
 Bak de scampi gaar in hete olijfolie. Kruiden met peper, zout.
 Bak ondertussen de plakjes appel zachtjes in boter. Bestrooi met suiker en laat lichtjes
 karameliseren.
 Nappeer de saus op het midden van het warme bord. Schik 6 plakjes appel op de saus en
 ertussen 6 scampi. Werk in het midden af met tuinkers en een kerstomaatje.
 Serveer met stokbrood.
 |  
					|  |  
					|  |  
|   
 
 |  
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin |  
			|  |  |  |