Sticky toffee and date pudding |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8 personen:
120gr boter
180 gr bruine basterd
4 eieren
240gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
240 gr. dadels in stukjes
2 theelepels oploskoffie
300 ml kokend water
voor de butterschotchsaus:
60 gr boter
150 gr bruine suiker
1 eetl. goldensyrup
150 gr evaporated milk of slagroom
nodig
taartvorm 20 cm doorsnee of 8 kleine puddingvormpjes |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven op 180 C. Vet de vorm inKlop de boter en de suiker samen romig. Voeg een voor een de eieren toe
Zeef het meel en de bakpoeder boven het mengsel en klop alles goed door. Voeg de dadels de koffie en het kokend water toe en meng tot een homogeen beslag ontstaat. Giet in de vorm en bak in 70 a 80 min. gaar De kleine vormpjes 30 a 40 min. (tot de bovenkant licht terug veert
Maak de butterschotch saus
Smelt de boter en voeg de suiker en de golden syrup toe. Giet de melk of de room toe en verhit al kloppend tot het kookpunt
Keer de vorm om en serveer met de butterschotch saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |