Pompoensoep met spek en rookworst |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor ca. 1,2 l:
350 g pompoen
100 g aardappelen
500 ml water
75 ml melk
85 g gerookt spek
100 g rookworst
50 g ajuin
peterselie
peper, zout
20 g vetstof |
|
bereiding: |
|
|
Water aan de kook brengen en in blokjes gesneden pompoen toevoegen.
Na ca 10 min. de aardappelen (in stukken gesneden) toevoegen.
Laten gaar koken (ca. 20 min.).
Ondertussen de in stukken gesneden ajuin stoven in een pan. Daarna toevoegen aan de
soep.
Spek en rookworst versnijden en aan de soep toevoegen.
Melk toevoegen.
Als de soep klaar is de peterselie toevoegen. Eventueel op smaak brengen met peper en/of
zout.
Tip:
U kan de spekjes ook eerst krokant bakken |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|