laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsmedaillons met olijvenpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 kalfsmedaillons
800 g aardappelen
50 g zwarte ontpitte olijven
10 cl kalfsbouillon
2 takjes basilicum
peper en zout
5 cl olijfolie
50 g boter
  bereiding:
    Schil de aardappelen en doe ze in koud water in een kookpot.
Voeg zout toe, breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
Giet af, maar vang het kookvocht op. Hak de olijven grof.
Plet de aardappelen, voeg er de olijven en de olijfolie aan toe en meng er
eventueel een beetje kookvocht onder. Hou warm in een warmwaterbad.
Laat de botersmelten en bak het vlees gedurende 2 minuten aan elke kant
op een hevig vuur aan.
Voeg de bouillon toe, dek af en laat verder 15 minuten garen op een zacht vuur.
Schik de aardappelpuree en het vlees op de borden en werk af met een takje basilicum.
Dien op met Provençaalse tomaten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats