laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perenkrokant
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 peren
60 g bruine suiker
1 el citroensap
1 kl geraspte citroenschil
4 koppen cornflakes
30 g boter of margarine
nootmuskaat
  bereiding:
    Schil de peren, halveer ze en verwijder klokhuis en pitten.
Schik de vruchten in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
Strooi er de helft van de suiker, de citroenschil en een vleugje nootmuskaat over.
Verkruimel de cornflakes.
Vermeng ze met de boter en de rest van de suiker.
Verdeel het mengsel over de peren en druk licht aan.
Zet de schotel ongeveer 45 minuten in een matig warme oven (150° C).

Tip:
Desgewenst kan de vorm met fijngerolde cornflakes, die met boter en cassonade vermengd zijn, bezet worden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats