|
|
|
Schorseneren met eiersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,5 kg schorseneren
azijn
Voor de saus
30 g boter
40 g bloem
1/2 l melk
1 ei
gehakte peterselie
citroensap
peper en zout
nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Maak de schorseneren schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 5 cm.
Kook ze beetgaar in gezouten water met een scheutje azijn.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter.
Strooi er de bloem bij en roer tot een gladde roux.
Leng aan met melk en blijf roeren tot de saus indikt.
Laat een paar minuten zacht doorkoken.
Roer, van het vuur, het ei door de saus.
Breng op smaak met citroensap,nootmuskaat, peper en zout.
Bak de schorseneren kort aan in boter.
Lepel de hete saus over de warme groenten.
Werk af met gehakte peterselie en dien op.
Tip:
Schorseneren schoonmaken kan op twee manieren.
1. Spoel de groenten schoon, schraap ze met een dunschiller en leg ze
meteen in azijnwater. Zo blijven ze mooi wit.
2. Borstel de groenten in ruim water schoon. Kook ze ongeveer 5 minuten
in water. De schil komt dan gemakkelijk los, maar de schorseneren zijn wel
niet meer echt mooi wit te krijgen!”
Onder water schillen is een tip die ik van Proske kreeg |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|