Franse ovenschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gr kipfilet (in blokjes)
2 uien (in ringen)
1 groene paprika (in stukjes)
bakje champignons (in plakjes)
1 blikje tomatenstukjes
bloem
4 dl bouillon van een blokje
1 dl rode wijn
snufje nootmuskaat
peper en zout
tijm
200 gr geraspte jonge kaas |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Braad de blokjes kip goed aan in een
koekenpan en doe deze over in de ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet
de uien en paprika. Hierna de bloem toevoegen en meebakken. Langzaam
onder goed roeren de wijn en de bouillon toevoegen, maak de saus flink dik.
Breng op smaak met peper en zout en tijm. Giet de saus over het vlees. Hieroverheen
de champignons en de tomaten uitspreiden. Strooi er de nootmuskaat en de
kaas overheen. 40 minuten in de oven.
Lekker met opgebakken aardappeltjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|