laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaas in bladerdeeg
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
400 gr varkenshaas
bakboter
1 prei
2 teentjes knoflook (geperst)
100 g shii-take paddestoelen
40 g blanke geraspte amandelen
1 pakje roomkaas met gember
200 g achterham
6 plakjes bladerdeeg
peper en zout
1 ei
  bereiding:
    Halveer de varkenshaasjes in de lengte. Braad ze aan in een koekenpan.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Hak de prei fijn en bak deze
samen met de knoflook. Hak de paddestoelen fijn en voeg ze bij de prei, laat
dit 5 minuten stoven. Maal de amandelen en roer ze bij de roomkaas (die je
aan kunt lengen met wat melk). Giet het evt. vocht van het preimengsel af,
roer een eierdooier erbij, als ook de roomkaas. Laat dit afkoelen.
Rol elk varkenshaasje in de ham. Rol voor elk stuk varkenshaas een plakje
bladerdeeg uit. Het vulsel over de lapjes verdelen en over het midden
uitstrijken. Leg het varkenshaasje hierop. De vrije kanten met losgeroerd ei
bestrijken en met de naad naar beneden op de bakplaat leggen. (liever een
rooster afgedekt met doorgeprikt folie met een lekbak eronder!) Bovenop
bestrijken met ei. De pakketjes in een voorverwarmde over van 240 graden
25 minuten bakken. Na circa 15 minuten terugschakelen naar 200 graden. De
oven uitschakelen, ietsje openzetten en de haasjes nog 10 minuten laten
staan.

Lekker met spruitjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats