laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mechelse bloemkoolsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 fraaie bloemkool
450 g aardappelen
enkele selderblaadjes
2 preien
1 ui
zout, peper
1 tas (25 cl) melk
  bereiding:
    Verwijder de dikke stam uit de bloemkool en verdeel ze in tuiltjes. Was ze en laat ze uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes.
Was en hak de selderblaadjes fijn.
Verwijder de wortels van de preien, was ze en hak ze in stukjes.
Schil de ui en hak hem fijn. Leg alle groenten samen in een kookpot, kruid met zout en peper en giet er 1 liter water bij.
Dek af en laat op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 uur koken.
Zodra de groenten gaar zijn, draait u de hele inhoud van de kookpot doorheen de groentemolen.
Giet daarna de soep opnieuw in de kookpot. Verwarm de melk en voeg ze bij de soep tot deze glad en smeuïg is. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de grootte van de bloemkool en van de kwaliteit van de aardappelen.
Giet de soep in een voorverwarmde terrine en voeg er de boter bij. Proef of ze voldoende gekruid is en dien warm op.
U kan de soepterrine versieren met enkele bloemkooltuiltjes die u afzonderlijk in kokend water gaar gekookt heeft.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats