laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade-koekjestaart
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:
Voor de bodem:
12 zandkoekjes
1 el boter

Voor het chocoladebeslag:
200 gr chocolade
6 gelantineblaadjes
2 dl room
2 eiwitten
2 el suiker
1 dl sterke koffie
1 el koffielikeur
  bereiding:
    Laat de gelantineblaadjes weken in koud water
Klop de room met de suiker stijf
Klop de eiwitten stijf

Plet de zandkoekjes en meng er de zachte boter onder. Doe in een springvorm (24 cm doorsnee) en druk goed aan. Zet een uurtje weg in de koelkast.
Maak ondertussen het chocoladebeslag: laat de chocolade smelten, samen met de sterke koffie au bain-marie (zet een pan in een grotere pan met heet water) en voeg de uitgeknepen gelantineblaadjes toe. Laat afkoelen.
Voeg de koffielikeur toe. Spatel er voorzichtig de room en het geklopte eiwit onder.
Giet het beslag over de koek (in de springvorm) en laat minstens een 3 tal uurtjes in de koelkast verder opstijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats