laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brabants haantje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 haantje
50 gr boter
3 uien
spek op blokjes
jenever
1 fles rode Bourgogne
1 kruidentuiltje
bouillon
champignons
bloem
korstjes
  bereiding:
    De boter laten smelten in een gietijzeren pan, de ui en het spek toevoegen. Het op stukken gedaan haantje toevoegen.
Wanneer dit alles een mooi kleurtje gekregen heeft overgieten met jenever en flamberen.
Alles overgieten met een goede fles rode Bourgogne, het kruidentuiltje, een beetje bouillon en enkele champignons toevoegen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen gedurende één uur.
De stukken uit de pan halen. Een saus maken met een beetje bloem, wat boter en het kookvocht.
Opdienen in een diep bord een versieren met gefrituurde korstjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats