laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pastagratin met groentjes en scampi's
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

- 700 g middelgrote scampi's (diepvries, Kelvin)
- 500 g mediterrane groentemix (diepvries, Ringis)
- 1 teentje knoflook
- ± 250 g geraspte mozzarella
- 300 g penne (Benito)
- 800 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
- 2 eetl. olijfolie
- 1/2 koffiel. paprikapoeder (Topaz)
- Italiaanse mix (molen, Topaz)
- peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding
- Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min in heet water, pel ze en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt). Dep droog.
- Snipper het teentje knoflook fijn.
Bereiding (30 min.)
1. Breng 3 L lichtgezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de scampi's al roerend tot ze lichtrozig zijn (ze moeten nog niet helemaal gaar zijn). Kruid met de Italiaanse mix. Haal de scampi's uit de kookpot.

3. Doe de diepgevroren groentemix in de kookpot en laat al roerend even stoven. Voeg de tomatenstukjes toe, roer om en laat op een matig vuur en zonder deksel stoven gedurende 8 à 10 min. tot u een dikkere groentesaus krijgt. Kruid met de Italiaanse mix, paprikapoeder, peper en eventueel wat zout.

4. Meng de uitgelekte pasta door de groentesaus en schep in een ovenschotel of in individuele ovenschaaltjes. Schik er de scampi's bovenop en bestrooi met een flinke laag geraspte mozzarella.

5. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 5 min. en zet indien nodig nog even de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

Tip
Serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood.



zeer zeker een aanrader !!!!

Bron: reklamefolder van de Colruyt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats