|
|
|
De behekste pompoentaart (Halloween) |
|
ingrediënten: |
|
|
30 g "Parelkorrel" suiker van Tienen
100 g cassonade "Graeffe" van Tienen
450 g pompoen (nettogewicht, geschild)1 pak kruimel- of bladerdeeg
50 g + 1 soeplepel geraspte kokosnoot
3 eieren
20 cl slagroom
50 g fondantchocolade "dessert"
een snuifje zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de pompoen in blokjes ; En leg ze in een schaal. Dek af en kook in de microgolfoven, 2 x 5 min op 800 W, roer om na 5 min. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verwarm de oven voor op T°6 - 180° C en schik het gekozen deeg in een grote taartvorm.
Mix de pompoen met de room, voeg de cassonade toe, de eieren, 50 g kokospoeder en een snuifje zout. Meng goed. Stort het mengsel op de taartbodem en verdeel er de parelsuiker over (de korrels zullen wegzinken). Bak 30 min ; zet de oven uit en laat er de taart in afkoelen.
Hak de chocolade fijn en smelt het in de microgolfoven, 1 min op 800 W (of in bain-marie). Giet in een papieren hoorntje en teken een spinnenweb op de taart. Bestrooi met een soeplepel geraspte kokosnoot.
Serveer koel
Bron: Tiense suiker |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|