laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 De behekste pompoentaart (Halloween)
  ingrediënten:
    30 g "Parelkorrel" suiker van Tienen
100 g cassonade "Graeffe" van Tienen
450 g pompoen (nettogewicht, geschild)1 pak kruimel- of bladerdeeg
50 g + 1 soeplepel geraspte kokosnoot
3 eieren
20 cl slagroom
50 g fondantchocolade "dessert"
een snuifje zout
  bereiding:
    Snij de pompoen in blokjes ; En leg ze in een schaal. Dek af en kook in de microgolfoven, 2 x 5 min op 800 W, roer om na 5 min. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verwarm de oven voor op T°6 - 180° C en schik het gekozen deeg in een grote taartvorm.
Mix de pompoen met de room, voeg de cassonade toe, de eieren, 50 g kokospoeder en een snuifje zout. Meng goed. Stort het mengsel op de taartbodem en verdeel er de parelsuiker over (de korrels zullen wegzinken). Bak 30 min ; zet de oven uit en laat er de taart in afkoelen.
Hak de chocolade fijn en smelt het in de microgolfoven, 1 min op 800 W (of in bain-marie). Giet in een papieren hoorntje en teken een spinnenweb op de taart. Bestrooi met een soeplepel geraspte kokosnoot.
Serveer koel

Bron: Tiense suiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats