|
|
Verwarm de oven voor op T°6 - 180°C.
Meng de zachte boter en de fijne korrelsuiker met de electrische klopper. Voeg 2 eieren toe, de helft van de bloem en het zout, dan nog 2 eieren en de rest van de bloem. Meng na elke toevoeging van ingrediënten. Schep er de parelsuiker onder.
Bekleed de bodem van een ovale ovenschotel (20 x 27 cm) met bakpapier ; bestrijk de boorden met boter en lepel er de helft van het deeg in, maar laat ruimte tussen de lepels. Meng het cacaopoeder met de rest van het beslag. Schep in de schotel en vul de tussenruimtes. Meng even om het gemarmerd effect te bekomen.
Bak 35 min ; laat volledig afkoelen en haal uit de vorm. Versnijd de kanten van het gebak tot het lichaam en hoofd van een spin.
Breng de room aan de kook, haal van het vuur, voeg de fijngehakte chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng met de garde en bestrijk het gebak met het chocolademengsel. Versier met de snoepjes en de koekjes en maak met 2 suikerparels de oogjes !
Bron: Tiense suiker |