|
|
|
Zalmsteak 'en croute' |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 sneetjes oud witbrood
4 tenen knoflook, gepeld
2 sjalotjes, gepeld
30 g peterselie, de blaadjes
50 g boter
8 zalmsteaks van 75 g elk
2-3 vellen bladerdeeg
1 ei losgeklopt |
|
bereiding: |
|
|
Maal in de keukenmachine het brood, de knoflook, sjalot, peterselie en boter fijn.
Verdeel de boter over 4 zalmsteaks en dek af met de andere vier steaks.
Pak de zalmsteaks in in het bladerdeeg. Leg de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
Verwarm, wanneer je het gerecht wil serveren, de oven voor op 200 °C. Leg de zalmsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|