|
|
|
Brownies met koffiecrème |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 30 à 40 gebakjes:
200 g mascarpone
3 koffiel. sterke koffie
2 eidooiers,
3 eetl. suiker,
3 eetl. gemalen amandelen
2 eetl. bloem
6 eieren
200 g pure chocolade
150 g zachte boter
250 g suiker |
|
bereiding: |
|
|
Voor de koffiecrème mengt u 200 g mascarpone met 3 koffiel. sterke koffie, 2 eidooiers, 3 eetl. suiker, 3 eetl. gemalen amandelen en 2 eetl. bloem. In een andere kom mixt u 150 g zachte boter met 250 g suiker tot de mengeling een lichtere kleur krijgt. Klop hier een per een 6 eieren onder. Smelt ondertussen 200 g pure chocolade in een kleine steelpan die u in een grotere pan met warm water plaatst (au bain-marie). Klop de gesmolten chocolade onder het beslag. Voeg de bloem toe en roer goed onder. Vul papieren bakvormpjes met 1 eetl. chocoladedeeg en doe er 1 koffiel. koffiecrème bovenop. Schuif gedurende 15 à 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Als u een mes in het gebakje steekt moet het er droog uitkomen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|