|
|
|
Lamsrug in een korst van zoete kruiden |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 snuifje gemalen komijnpoeder
1 snuifje gemalen korianderpoeder
1 snuifje gemalen kaneelpoeder
2 teentjes fijngehakte knoflook
50 g paneermeel
1 bosje fijngehakte verse koriander
geraspte citroenschil
citroensap
3 soeplepels olijfolie
zout, peper
2 lamsrugstukken van 285 tot 380 g elk
enkele takjes koriander en een scheutje citroensap (garnituur) |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 220° C.
Meng in een kom komijn, koriander, kaneel, look, paneermeel, citroenschil en -sap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Houd apart.
Verwarm de derde eetlepel olijfolie. Bak de stukken lamsrug 3 minuten aan elke kant aan. Kruid met zout en peper.
Bestrijk de stukken lam met het kruidenmengsel.
Leg de stukken lamsrug op een ovenplaat. Laat ze 18 minuten bakken.
Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Snij in stukken.
Verdeel het vlees over de borden. Garneer met koriander en besprenkel met wat citroensap om de smaak te versterken.
Serveer er couscous bij met gegrilde paprika's. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Snijd de gegrilde paprika's in fijne reepjes. Meng de couscous en de gesneden paprika's en serveer meteen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|