laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel met andijvie eieren en kaas
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden
aardappelpuree voor 2 personen
2 eieren
50 gram geraspte belegen kaas
peper
zout
nootmuskaat
Knorr aromat
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 eetlepel fijngesneden ui
  bereiding:
    Kook de andijvie met het aanhangend (was)water in maximaal 5 minuten en laat deze dan goed uitlekken. Smelt de boter in de (andijvie)pan en bak hierin het uitje glazig. Voeg de bloem hierbij, goed roeren en even meebakken. Voeg dan de uitgelekte andijvie hierbij, goed roeren en dan snel van warmtebron afhalen. Op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en aromat. Maak de aardappelpuree.Oven voorverwarmen op 250 graden C.

Doe in de ingevette ovenschaal eerst de andijvie en dan de aardappelpuree. Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hier in de eieren. Bestrooi de eieren licht met zout. Bestrooi de puree en de eieren met de geraspte kaas. Dan nog +/- 25 minuten in de oven en smullen maar.

tip:
Je kunt hier nog een gehaktbal met saus bij geven
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats