Gemarineerd reegebraad met kastanjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 à 5 personen:
1 kg reegebraad.
100 g gerookt spek.
peper en zout,
50 g vetstof.
1 kg kastanjes.
2 dl bouillon.
1 eetlepel bloem.
Voor de marinade:
1 fles witte wijn.
2 wortelen.
2 uien.
tijm.
laurier.
peperbollen en peterselie. |
|
bereiding: |
|
|
Laat het gebraad gedurende 12 uren marineren. Droog het vlees af en pikeer met in reepjes gesneden spek. Korst het vlees in de vetstof, voeg een weinig marinade toe en laat gedurende 40 tot 50 minuten braden in een vuurvaste schotel, voorverwarmde oven van 200°C. Maak een insnijding in de kastanjes en laat ze even bakken in een warme oven. Pel de kastanjes en ontdoe ze van de vliesjes. Stoof ze gaar in een weinig vetstof, aangelengd met bouillon. Neem de reebout uit de kookpan en schik op een schotel. Ontvet de saus en bind met gebroken bloem. Giet de saus over het vlees en dien op met de gestoofde kastanjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|