laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Marquise fondant au chocolat
  ingrediënten:
   


  • 750 gr. Pure chocolade
  • 525 gr. Gesmolten boter
  • 300 gr. Poedersuiker
  • 15 st. Eierdooiers
  • 9 st. Eiwitten
  • 300 gr. Slagroom
  • 9 gr. Gelatine
  bereiding:
    Vorm in de diepvries zetten. De gesmolten chocolade en gesmolten boter mengen. De helft van de suiker met de eierdooiers au bain marie verwarmen. Luchtig wit opslaan, gelatine opgelost in water door de eierdooiers de andere helft van de suiker met de eiwitten opslaan. Slagroom opslaan. Eierdooiers met de eiwitten door elkaar spatelen. Gesmolten chocolade-boter door eiermengsel spatelen en als laatste door de slagroom spatelen. Dan in een vorm storten die is voorzien van plasticfolie (folie eerst natmaken aan 1 kant en die kant op de vorm leggen).

Tip: Je kan het recept ook goed door 3 delen. 3 gr gelatine is ongeveer gelijk aan 2 blaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats