laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart met creme fraiche
  ingrediënten:
    Boter en suiker voor de bakvorm
1,5 kg zure appels bv elstar
3 el citroensap
300 ml appelsap
1 pakje vanillepudding om te koken (voor 500 ml)
150 suiker
100 gr zachte boter
zout
2 eieren
150 gr bloem
1 afgestreken tl bakpoeder
150 ml creme fraiche
2 el amandelschaafsel
poedersuiker voor de afwerking
  bereiding:
    Vet een springvorm van 26 cm in en bestrooi hem met suiker. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Druppel het citroensap er overheen.

Houd 5 el appelsap achter en breng de rest aan de kook. Roer het puddingpoeder door 5 el appelsap. Roer het mengsel door het kokende appelsap en laat het, onder voortdurend roeren, ca 1 minuut koken. Roer de stukjes appel er doorheen. Haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden en hetelucht 175 graden). Roer de boter, 150 gr suiker en een snufje zout tot een creme. Roer de eieren er een voor een doorheen. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Voeg de creme fraiche toe en roer het beslag glad.

Verdeel het beslag in de vorm en strijk het glad. Verdeel het appelmengsel eroverheen. Bak het geheel ca. 1 uur in de oven.
Bestrooi de taart na 50 minuten met amandelschaafsel.

Prik na 1 uur in de taart om te kijken of hij klaar is. Blijft er beslag aan kleven, bak de taart dan nog 5 a 10 minuten verder. Laat de taart ca. 10 minuten rusten in de vorm. Haal de taart uit de vorm en laat hem verder afkoelen.
Strooi poedersuiker er overheen.


Serveer eventueel met lobbig geklopte slagroom met vanillesuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats