laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeuwse Mosselen met witte wijn en een Hollandaise
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:


2 kg Zeeuwse mosselen,
3 eierdooiers,
300 g ongezouten boter,
2 dl witte wijn,
1 dl room,
2 eetlepels bieslook,
citroen,
zwarte gemalen peper,
1 takje thijm,
1 takje laurier,
1 gehakte sjalot,
1 tak groene selder.
  bereiding:
    Voor de Hollandaisesaus:
Klop de eierdooiers met de 10 cl witte wijn op een zacht vuurtje op in bain marie en voeg geleidelijk de gesmolten boter toe.

Belangrijk: de eieren en de boter moeten dezelfde temperatuur hebben.

Zet vervolgens in een grote pot 10 g boter, de gehakte sjalot, selder, tijm en laurier op het vuur en laat alles sudderen. Voeg de rest van de witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg de schoongemaakte mosselen toe, samen met wat peper uit de molen, en dek af. Van zodra de mosselen bijna gaar zijn, ze verwijderen en het sap bewaren.
Breng het sap opnieuw aan de kook, voeg de room toe en daarna ook zachtjes de Hollandaisesaus zonder te laten koken. Zorg ervoor dat de saus door het kloppen smeuïg blijft.
Voeg de bieslook toe, met een scheutje citroensap. Doe de mosselen opnieuw in de pan, meng alles en dien op in een diep bord. Overgiet de mosselen goed met de saus.


Dit is een recept van de gelauwerde viskok Yves Mattagne van Restaurant SeaGrill in Brussel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats