|
|
|
Doradefilet met jonge venkel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 stuks koningsdorade van 450 g,
2 stuks jonge venkel,
100 g doperwtjes,
100 g tuinbonen,
4 stuks kerstomaatjes,
8 stuks sluimererwten.
En verder:
75 g visfumet,
75 g kippenbouillon,
50 g witte wijn,
100 g water,
1 wortel,
1 sjalotje,
1 jonge prei,
laurier,
tijm,
citroensap,
1 teentje knoflook,
Ricard,
Flake Salt,
zwarte peper,
olijfolie,
balsamico-azijn,
cayennepeper. |
|
bereiding: |
|
|
- Fileer de dorade en verwijder de graten, dep droog tussen keukenpapier
- Was prei, wortel en sjalot en snijd ze fijn. Breng aan de kook met de kippenbouillon, visfumet, witte wijn, water, knoflook en een takje tijm en laurier.
- Maak de overige groenten schoon en blancheer ze in gezouten water.
- Bak de kerstomaatjes in olijfolie, kruid met peper en Flake Salt en blus met balsamico-azijn.
- Bak de dorade in olijfolie op de velzijde en kruid met Flake Salt.
- Gaar de vis drie minuten in een oven van 200 °C, draai om en blus met citroensap.
- Stoof de groenten in wat boter en breng op smaak.
- Giet de nage door een zeef, breng op smaak met zout, cayenne, Ricard en citroen.
- Schik de groenten in een dip bord, dresseer de vis er bovenop, serveer er het tomaatje bij en voeg saus toe.
- Kruid vlak voor het opdienen met Flake Salt.
Nezo heeft Flake Salt op de markt gebracht dat gewonnen wordt in de Deense fjorden in open zoutpannen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|