|
|
|
Hazelnotentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
6 eieren, gesplitst
125 g zachte boter
400 g nutella
1 el rum of water
100 g gemalen hazelnoten
100 g pure chocolade, gesmolten
voor de toplaag:
100 g hazelnoten, 10 min. geroosterd in de oven, velletjes weg gewreven
125 ml slagroom
1 el rum of water
125 g pure chocolade, in stukjes |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier en vet de rand in.
Klop in een grote kom de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de boter en nutella door elkaar en meng er de rum (of het water), eierdooiers en gemalen hazelnoten door.
Spatel er de chocola door en vervolgens het eiwit. giet het beslag in de vorm en bak 40 min. Laat afkoelen.
Verhit in een pan de room, rum (of water) en stukjes chocolade. Zet de pan van het vuur en klop tot het mengsel dikker wordt.
Ontvorm de taart, strijk het chocolademengsel op de taart en leg hem vol met hazelnoten. Zet eventueel even in de ijskast om op te stijven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|