|
|
|
Op vel gebakken zeebaars in Rodenbach-boter |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
ca. 800 g zeebaarsfilet,
olijfolie,
4 stronkjes witloof,
1 eetlepel suiker,
1 dl Rodenbach,
2 fijngesnipperde sjalotten,
scheutje balsamico,
250 g boter,
1 dl room, bieslook,
peper en zout,
muskaatnoot,
4 primeuraardappelen,
100 g grijze garnalen. |
|
bereiding: |
|
|
- Ontschub de visfilets.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Kook de aardappelen gaar, snijd een stukje van de bovenzijde af en haal het vruchtvlees eruit. Meng met de room, fijngesneden bieslook, garnalen, peper, zout en muskaatnoot. Vul de aardappelen opnieuw op en verwarm in de oven.
- Snijd het witloof in fijne reepjes (julienne) en bak aan in de pan. Kruid en laat zachtjes karameliseren met de suiker.
- Doe de fijngesnipperde sjalotten in een pan en voeg er de Rodenbach en een scheutje balsamico-azijn aan toe. Laat tot de helft inkoken. Werk dan op met de koude boter tot een gladde saus. Kruid bij en mix eventueel licht.
- Bak de visfilets aan in olijfolie. De velkant komt het eerst aan de beurt.
- Schik het witloof op het bord, leg er de vis op en doe er de saus rond. Serveer er de aardappel bij en garneer naar eigen smaak met verse tuinkruiden.
Smakelijk! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|