laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerd varkenshaasje met gebakken ananasrijst
  ingrediënten:
    Voor het varkenshaasje :
- 1 varkenshaasje
- 2 teentjes look
- 1 dl. sojasaus
- kleine eetl. rietsuiker
- kleine eetl. geraspte gember
- 1 eetl. koriandersteeltjes
- 1/2 koffiel. steranijs of 5-kruidenpoeder
- 2 kaffir-limoenblaadjes
- 2 sjalotten
- 2 dl. Kippenbouillon

Voor de ananasrijst
- 1 ananas
- 1 lookteentje
- 60 g. geroosterde cashewnoten
- 2 sjalotten
- 1 koffiel. currypasta
- 450 gekookte rijst
- 1/2 dl. kokosmelk
- 60 gr. krenten (geweekt)
  bereiding:
    Look, sojasaus, suiker, gember, koriandersteeltjes, 5-kruidenpoeder (of steranijs)
en kaffirblaadjes met het varkenshaasje 1 uur laten marineren.
Daarna roosteren (35 min. op 200° - regelmatig draaien en bestrijken met de marinade). Sjalotten aanzweten, marinade eraan toevoegen (samen met de kippenbouillon), even laten opkoken, binden en passeren;
Ananas in 4 verdelen, vruchtvlees uitlepelen en fijnhakken, look en sjalotten even aanbakken met de currypasta. De rijst, kokosmelk, krenten, ananas en cashewnoten eraan toevoegen en verdelen over de ananasparten.
Ingewikkeld in alu-folie afbakken in de oven (15 min. op 160°)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats