|
|
Schil de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes (in de lengte) met een dunschiller. Maak de aardappelwontons door de stukjes kabeljauw in te pakken in de aardappelplakjes. De plakjes blijven mooi vastzitten dankzij het zetmeel dat aanwezig is in de aardappelen. Steek de wontons per 2 op 2 stokjes. Bak ze rondom krokant in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng het water, de sojasaus, het limoensap, de bloemsuiker, de chilisaus, de fishsaus, de fijngesneden look, de wortel- en komkommerblokjes, de fijngehakte ajuin en de fijngesneden koriander tot een Thais koud sausje. Verdeel de saus over 4 borden en leg de viswontons erop.
Tips
Je kan de Thaise saus ook gebruiken in allerlei wokgerechten met vlees of vis. Als je de kabeljauwwontons op 2 stokjes steekt, kan je ze makkelijk vasthouden en omdraaien in de pan of op de barbecue.
Lekkers op een stokje. Voor de liefhebbers: je kan dit gerecht met je handen eten. |