|
|
|
Gebraden varkenshaas met rozemarijn |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen :
800 g varkenshaas
zout, peper
3 takjes rozemarijn
1/2 bosje peterselie
3 teentjes knoflook
1 eetlepel pijnboompitjes
8 eetlepels olijfolie
50 cl droge witte wijn
8 sjalotjes |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Was de kruiden en laat uitlekken. Haal de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en doe hetzelfde met de peterselie.
Pel de knoflook en hak de teentjes fijn, samen met de kruiden en de pijnboompitjes. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en bestrooi met peper en zout. Maak met een mes een diepe inkeping in het vlees, over de hele lengte. Doe dit bij alle varkenshaasjes.
Duw het kruidenmengsel voorzichtig tussen het vlees. Bind het vlees samen met behulp van een touwtje.
De oven voorverwarmen op 180°.
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en laat het vlees bakken aan alle kanten.
Giet de wijn erbij en zet het vlees voor ongeveer 45 minuten in de oven. Giet regelmatig wat van het kookvocht over het vlees.
Pel de sjalotjes en leg ze op de borden, ongeveer 10 minuten voordat het vlees uit de oven komt. Haal het vlees uit de oven aan het einde van de baktijd en verwijder de touwtjes. Snijdt het vlees in plakken en serveer met de saus en de sjalotjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|